Tabere Straja – O poveste despre taberele vară

Din dragoste pentru munte, mișcare și mâncare sănătoasă, din dorința de a le reda noilor generații copilăria de altă dată, cu ajutorul unor specialiști pasionați am creat Tabere Straja. Gazdele noastre sunt pensiunile aflate la cota 1400, în stațiunea Straja, în inima munților Vâlcan, grupă muntoasă a Munților Retezat-Godeanu.
„Tabere Straja schimbă destine” – o afirmație îndrăzneață pe care au rostit-o pe rând copii, părinți și instructori. Știm cu toții că schimbările pozitive se produc atunci cand ieșim din zona de confort. De aceea programul nostru este format dintr-un volum mare de activități, atent alese de specialiști din diferite domenii: profesori de educație fizică și sport, salvamontiști, monitori de schi și de snowboard, psihologi, nutriționiști-dieteticeni, profesori de arte, de muzică, de dans, medici și sportivi cu renume național și internațional.
Încă din primele ore de tabără, participanții fac cunoștință cu mediul înconjurător: pârtiile pe care se schiază iarna, Crucea Eroilor, parcurile de aventură, Schitul Straja, ursul Baloo, stâna, păduri de fag și de brad și observă vârfurile de peste 2500 de m, Păpușa și Peleaga.
Copiii de toate vârstele sosiți din toată țara se cunosc prin jocuri, dar și prin discuții libere. Jocurile au o putere de atracție în fața copiilor și adolescenților și o valoare educativă prin bogăția ideilor, prin sporirea intensității emoțiilor, antrenând intelectul și spiritul de organizare, de aceea este activitatea de bază în taberele noastre, alături de traseul din parcul de aventură și de drumeții.
Latura artistică a copiilor este dezvoltată la pictura pe pietre, la coregrafiile de dans, la gimnastică, dar și la lecțiile de nutriție sau de psihologie. Seara, avem parte de activități distractive: foc de tabără, petreceri, film în aer liber, seara talentelor și jocuri de cabană. Se pune accent pe respectarea programului, respectul reciproc, disciplină, igienă, participanții fiind egali în fața instructorilor. Bineînteles, siguranța este pe primul loc în Tabere Straja.

Alegeți tabăra favorită:
 Tabăra de aventură pentru elevi – Vino la Straja în aventura verii tale;
 Tabăra de aventură și nutriție pentru preșcolari – Tabere pentru tine și familia ta;
 Tabăra de sanătate pentru copiii supraponderali – Ne dorim copii fericiți, să îi ajutăm să ajungă adulți sănătoși;
 Tabăra de sport și nutriție pentru adulți – Construiește cea mai bună versiune a ta!;
 Tabere de aventură și cu a doua temă la alegere: de engleză, de matematică, de informatică, de arte, ș.a.;
 Team Builging – Construim echipe!

About Author

gif blankFodoran Marius