REGULI DE CONDUITĂ PE PÂRTII – PROPUSE DE FEDERAȚIA INTERNAȚIONALĂ DE SCHI

1. Să luăm în considerație și ceilalți schiori! Schiorii trebuie să se comporte pe pârtii în așa fel încât să nu pună în pericol pe alții, sau să nu rănească pe ceilalți. Acest aspect este valabil și pentru echipamentul potrivit.

2. Să schiem cu viteze optime, controlate! Totdeauna să schiem conform nivelului de pregatire, al condițiilor de teren (vizibilitate!) și să luăm în considerare și nivelul de aglomerație al pârtiilor.

3. Alegerea liniei (traseului) de coborâre! Schiorul aflat în coborâre, trebuie să aleagă linia de coborâre în așa fel încât să nu pună în pericol în nici un caz pe cel care alunecă în fața lui (preferabil să nici nu sperie).

4. Depășirea și ocolirea! Este permisă orice depășire din stânga, dreapta, sus, sau jos, cu o singură condiție: totdeauna să rămână spațiu suficient pentru manevrele (chiar și cele neașteptate) ale schiorului ocolit.

5. Obligațiile privind pornirea și intrarea pe pârtie! Schiorul, dacă efectuează astfel de manevre, trebuie să se convingă că în urma acestei manevre nu pune în pericol pe alții.

6. Oprirea! Oprirea este interzisă pe porțiuni înguste sau cu vizibilitate redusă a pârtiei. In cazul unei căderi suntem obligați să părăsim in timpul cel mai scurt zona respectivă.

7. Urcarea și coborârea pe jos! Pentru urcare și coborâre pe jos (fără schiuri) trebuie să folosim totdeauna marginea pârtiei.

8. Să fim atenți la semne și indicatoare! Toți schiorii sunt obligați să respecte semnele și indicatoarele de pe pârtii, inclusiv al personalului de îngrijire.

9. Acordarea de ajutor! În cazul unor accidente este obligatoriu să acordăm ajutor. Neglijarea acestui aspect se pedepsește prin lege.

10. Obligația de a ne identifica! Indiferent dacă am provocat un accident sau am fost martori, suntem obligați să ne identificăm în fața organelor abilitate.

Aici găsiti link-ul cu aceste informații: http://www.skimania.ro/reguli-de-conduita-pe-partii.html