Prima tabara de scadere in greutate pentru copiii supraponderali din Romania

❕Dragi participanți din Tabere Straja,

Ne dorim să ne revedem în siguranță în această vară la Straja. Vă anunțăm că suntem la curent cu situația epidemiologică actuală și că am început pregătirile pentru a implementa toate măsurile de prevenție și siguranță ce sunt impuse de autorități.

Participanți: 7-18 ani

Perioade și prețuri
A. 05.07-26.07.2020 – 870 euro (4220 lei)
a. 23.07-26.07.2019 – 115 euro – părinți (560 lei)

B. 09.08-30.08.2020 – 870 euro (4220 lei)
b. 27.08-30.08.2020 – 115 euro – părinți (560 lei)

Unde ne cazăm?

Cabana din Stațiunea Straja

Tabăra este în regim all-inclusive, participanții nu au nevoie de bani de buzunar. În prețul taberei sunt incluse transportul și taxele la obiectivele turistice vizitate, toate materialele necesare desfășurării activităților, precum și alte materiale: tricouri, poze indviduale și poze de grup înramate și diplome.

Reduceri Tabere Vară 2020

❗️ Înscrie-te cu minim 2 prieteni până la 15 august 2020 și beneficiați de 100 lei reducere fiecare!

❕30 euro reducere pentru participanții din taberele de sănătate precedente.
👧👦10 euro reducere suplimentar pentru frați.

Important❕ Înscrie-te în Tabere Straja fără riscuri. Dacă dorești să modifici perioada de înscriere din diferite motive, cu alta ce va avea loc în următoarele 12 luni, poți să o faci, singura condiție e să fim anunțați cu minim 2 săptămâni înainte de prima zi de tabără.

Cui ne adresăm?

Copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani care au probleme de greutate sau care doresc să adopte un stil de viață sănătos.

Ce facem?

Activități montane specifice, activități de dezvoltare personală, ateliere practice de nutriție, activități sportive și multe alte activități educative. Cucerim varfuri de munte, vizităm peșteri și cascade, invățăm să așezăm și să montăm un cort, facem foc de tabără, gătim în aer liber și ne testăm limitele în Parcul de Aventură. Alături de profesori și antrenori de la UNEFS București, învățăm zeci de sporturi și jocuri de mișcare care ne ajută să ne îmbunătățim mobilitatea, coordonarea și postura. Învățăm într-un mod practic, plăcut și adecvat vârstei, despre o alimentație echilibrată și rolul nutriției intr-un stil de viață sănătos. Facem activități educative, de dezvoltare personală și de îmbunătațire a stimei de sine, terapie cognitiv-comportamentală individuală și de grup coordonate de specialiști în domeniu.

De asemenea, în fiecare seară organizăm activități distractive: petreceri, jocuri de cabană, karaoke, drumeții nocturne, vizionare de filme, seara fetelor si a baieților etc.

Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali,
Este adresată copiilor școlari,
Cu sau fără probleme de greutate,
Să obțină o formă fizică care să te dea pe spate.

Lecții de nutriție, distracție, drumeții,
Activități pentru adolescenți și copiii,
Pregătite de o echipă multidisciplinară,
Care să completeze educația școlară.

Profi de sport, psiholog și nutriționist,
Pregătesc o tabără de vis,
Cu jocuri, parc aventura, inot și antrenamente,
Echitație, artă și sănătate totalmente.

Citește pe site informații,
Iar apoi poți să ne suni,
Trei săptămâni de distracții,
Alături de cei mai buni.

Ce mâncăm?

Meniul taberei cuprinde 3 mese și 2 gustări, toate sănătoase, alcatuit și preparat sub îndrumarea Nutriționist-Dieteticianului, corespunzator nevoilor energetice și nutriționale specifice grupei de vârstă și conform activităților desfășurate în tabără.
Click pentru a vedea o mica parte din mesele noastre

Cu cine?

– Marius Fodoran, fondator Tabere Straja.

– persoane responsabile de activități sportive: profesori și antrenori de la UNEFS București: Cirpian Mardare, Florin Barbu, Bogdan Stănilă.

– Nutriționist-Dietetician: Raluca Țopan, Adelina Borbely, Larisa Rusu, Florina Răcean.

– Psiholog: Tamara Lidia, Andreea Șilochi, Doriana Silion, Alina Rotaru.

– invitati speciali de marcă: sportivi, muzicieni, dansatori, artiști.

Pentru a face cunostință cu echipa noastră Click Aici

Despre Tabăra de Sănătate

Prima tabără din Romania adresată copiior și adolescenților cu probleme de greutate. Abordarea noastră este multidisciplinară și avem specialiști din trei domenii: nutriție, sport și psihologie. Scăderea ponderală este controlată și atent monitorizată pe tot parcursul taberei.

În  2020, desfășurăm cea de-a 14 a și cea de-a 15-a ediție a Taberei de Sănătate pentru Copiii Supraponderali, în stațiunea Straja și în localitatea Câmpul lui Neag, din județul Hunedoara.

Obiectivul nostru este să-i ajutăm pe copiii și adolescenții cu probleme de greutate să obțină un echilibru ponderal și emoțional într-o manieră pozitivă, castigând încredere în sine și prieteni noi.

În România, mai mult de 1 din 4 copii sunt supraponderali sau obezi, și numarul este în creștere. În Tabăra de Sănătate nu vom face din obezitate o problemă mai mare decât este, pentru că noi știm că o greutate ideala nu se obține printr-un regim alimentar fără gust, restricții și înfometare. Știm că nu există o dietă minune și de aceea timp de 21 de zile misiunea noastră este să le inducem copiiilor un stil de viață echilibrat, promovând comportamente și obiceiuri sănătoase pe care să le mențină și când se întorc acasă.

Noi nu vrem să facem din slăbit un obiectiv, ci un rezultat obținut într-un mod corect!

În fiecare an, părinții sunt invitați sa participe în ultimele patru zile ale taberei. Aceștia urmează același program, dar participă și la activități dedicate lor, cum ar fi: întalniri, discuții și activități cu psihologul și nutriționistul. Astfel, încurajăm implementarea unui stil de viață sănătos în familie și menținerea rezultatelor pe termen lung.

Așteptăm în tabără atât copii și adolescenți cu dezechilibre ponderale, dar și alți copii și adolescenți normoponderali care vor să învețe despre un stil de viață sănătos într-un mod distractiv, care sunt dornici de aventură și care vor să simta experiența unei tabere de neuitat.

Rezervarea unui loc în tabără se face prin trimiterea formularului de înscriere completat pe e-mail-ul: contact@taberestraja.ro și prin plata unui avans de 300 lei/copil/tabără și 200 lei/adult însoțitor cu textul “nume înscris și data taberei(exemplu: Ilie Andrei 04.08-25.08.2019)” în contul BRD: RO11BRDE220SV76832832200 sau BT: RO30BTRLRONCRT0489089801 titular cont: S.C. FOMAR SPORT S.R.L. Lupeni, CUI: RO 34504711.

Ne vedem la Straja!

Ne dorim copii fericiți, să îi ajutăm să ajungă adulți sănătoși!

Detalii organizatorice:

– O grupă de maxim 10 copii și adolescenți va fi supervizată de un supraveghetor/animator.

– Transportul până la tabără și de la tabără este nevoie să fie organizat de către participanți.

– În prima zi de tabără este nevoie să prezentați adeverință medicală și aviz epidemiologic pentru intrarea în colectivitate a copiilor de la medicul de familie sau de la medicul școlii.

Lucruri necesare

Haine: tricouri, bluză cu fermoar, pantaloni scurți, șosete subțiri și șosete lungi care să țină glezna în drumeții, lenjerie intimă (mai multe schimburi), costum de baie, un trening, un pulover mai gros, șapcă sau pălărie, haină de ploaie cu glugă sau pelerină, pijama, pantof sport, bocanci sau adidași de munte cu talpă aderentă și șlapi.

Obiecte utile: batiste de hârtie, periuță de dinți, pastă de dinți, săpun/gel de duș, șampon, cremă de protecție solară, prosoape, unul de față, unul de corp și unul pentru piscină, un rucsac,  orice alte obiecte strict necesare copilului dvs (cutie de ochelari, cutie pt aparat dentar, etc), agrafe, prinzatoare de păr, un bidon pentru apă.

*În această tabără putem spăla hainele la pensiuni.

Apariții în Presa: VIDEO – Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali – Straja 2014 (Digi24)
Reportaj DIGI 24 2015
Reportaj Mondo TV 2016

POZE 2016: Click aici

POZE 2017: Click aici