Prima tabără de scădere în greutate pentru copiii supraponderali din Romania.

Participanți: 7-18 ani

Perioade și prețuri
A. 07.07-28.07.2024 – 1180 euro (5900 lei) / copil
a. 25.07-28.07.2024 –  158 euro  ( 790 lei) / părinte

B. 11.08-01.09.2024 – 1180 euro ( 5900 lei) / copil
b. 29.08-01.09.2024 – 158 euro ( 790 lei) / părinte

Unde ne cazăm?

Cabana din Stațiunea Straja

Tabăra este în regim all-inclusive, participanții nu au nevoie de bani de buzunar. În prețul taberei sunt incluse transportul și taxele la obiectivele turistice vizitate, toate materialele necesare desfășurării activităților, precum și alte materiale: tricouri, poze indviduale și poze de grup înramate și diplome.

Reduceri Tabere Vară 2024

❗️ Reducere. Înscrie-te cu 3 prieteni și beneficiați de 100 lei reducere fiecare.

❕150 lei reducere pentru participanții din taberele de sănătate precedente, cu condiția să prezinte o recenzie scrisă.
👧👦 100 lei reducere pentru frați.

Aceste reduceri nu se cumulează.

Cui ne adresăm?

Copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani care au probleme de greutate sau care doresc să adopte un stil de viață sănătos. O parte din participanți nu au probleme de greutate, ei venind pentru programul complex și pentru distracția din tabără.

Ce facem?

Activități montane specifice, activități de dezvoltare personală, ateliere practice de nutriție, activități sportive și multe alte activități educative. Cucerim varfuri de munte, vizităm peșteri și cascade, invățăm să așezăm și să montăm un cort, facem foc de tabără, gătim în aer liber și ne testăm limitele în Parcul de Aventură. Alături de profesori și antrenori de la UNEFS București, învățăm zeci de sporturi și jocuri de mișcare care ne ajută să ne îmbunătățim mobilitatea, coordonarea și postura. Învățăm într-un mod practic, plăcut și adecvat vârstei, despre o alimentație echilibrată și rolul nutriției intr-un stil de viață sănătos. Facem activități educative, de dezvoltare personală și de îmbunătațire a stimei de sine, terapie cognitiv-comportamentală individuală și de grup coordonate de specialiști în domeniu.

De asemenea, în fiecare seară organizăm activități distractive: petreceri, jocuri de cabană, karaoke, drumeții nocturne, vizionare de filme, seara fetelor si a baieților etc.

Participanții care sunt cel mai bine pregătiți fizic pot merge în drumeție cu cortul la lacurile glaciare din Parcul Național Retezat.

Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali,
Este adresată copiilor școlari,
Cu sau fără probleme de greutate,
Să obțină o formă fizică care să te dea pe spate.

Lecții de nutriție, distracție, drumeții,
Activități pentru adolescenți și copiii,
Pregătite de o echipă multidisciplinară,
Care să completeze educația școlară.

Profi de sport, psiholog și nutriționist,
Pregătesc o tabără de vis,
Cu jocuri, parc aventura, inot și antrenamente,
Echitație, artă și sănătate totalmente.

Citește pe site informații,
Iar apoi poți să ne suni,
Trei săptămâni de distracții,
Alături de cei mai buni.

Ce mâncăm?

Meniul taberei cuprinde 3 mese și 2 gustări, toate sănătoase, alcătuit și preparat sub îndrumarea Nutriționist-Dieteticianului, corespunzator nevoilor energetice și nutriționale specifice grupei de vârstă și conform activităților desfășurate în tabără.

Cu cine?

– Marius Fodoran, fondator Tabere Straja.

– persoane responsabile de activități sportive: profesori și antrenori de la UNEFS București.

– Nutriționist-Dietetician: coordonator Adelina Borbely, plus câte unul responsabil de fiecare grupă.

– Psiholog: Alina Rotaru, Georgiana Rotaru și alți psihologi responsabili de fiecare grupă ș.a.

– invitați speciali de marcă: sportivi, muzicieni, dansatori, artiști.

Despre Tabăra de Sănătate

Prima tabără din Romania adresată copiiior și adolescenților cu probleme de greutate, dar și pentru cei care doresc o vacanță plină de experiențe. Abordarea noastră este multidisciplinară și avem specialiști din trei domenii: nutriție, sport și psihologie. Scăderea ponderală este controlată și atent monitorizată pe tot parcursul taberei.

În  2024, desfășurăm cea de-a 22-a și cea de-a 23-a ediție a Taberei de Sănătate, în stațiunea Straja din județul Hunedoara.

Obiectivul nostru este să-i ajutăm pe copiii și adolescenții cu probleme de greutate să obțină un echilibru ponderal și emoțional într-o manieră pozitivă, castigând încredere în sine și prieteni noi.

În România, mai mult de 1 din 4 copii sunt supraponderali sau obezi, și numărul este în creștere. În Tabăra de Sănătate nu vom face din obezitate o problemă mai mare decât este, pentru că noi știm că o greutate ideala nu se obține printr-un regim alimentar fără gust, restricții și înfometare. Știm că nu există o dietă minune și de aceea timp de 21 de zile misiunea noastră este să le inducem copiiilor un stil de viață echilibrat, promovând comportamente și obiceiuri sănătoase pe care să le mențină și când se întorc acasă.

Noi nu vrem să facem din slăbit un obiectiv, ci un rezultat obținut într-un mod corect!

În fiecare an, părinții sunt invitați sa participe în ultimele patru zile ale taberei. Aceștia urmează același program, dar participă și la activități dedicate lor, cum ar fi: întalniri, discuții și activități cu psihologul și nutriționistul. Astfel, încurajăm implementarea unui stil de viață sănătos în familie și menținerea rezultatelor pe termen lung.

Așteptăm în tabără atât copii și adolescenți cu dezechilibre ponderale, dar și alți copii și adolescenți normoponderali care vor să învețe despre un stil de viață sănătos într-un mod distractiv, care sunt dornici de aventură și care vor să simta experiența unei tabere de neuitat.

CUM MĂ ÎNSCRIU ÎN TABERE STRAJA?

 1. Completează formularul de la secțiunea înscrieri. Formularul se completează pentru fiecare copil în parte. După completare, formularul se generează automat către e-mail-ul nostru și e-mail-ul dvs. (verificați și în SPAM).
 2. După completarea formularului de mai jos aveți aveți 2 zile lucrătoare la dispoziție pentru plata avansului aferent taberei, 800 lei/copil și 500 lei/adult însoțitor, doar cu textul “nume înscris și data taberei (exemplu: Ilie Andrei  07.07-28.07.2024)”, în contul BRD: RO11BRDE220SV76832832200 sau BT: RO30BTRLRONCRT0489089801, titular cont: SC FOMAR SPORT SRL, CUI: RO34504711, Sediu: Mun. Lupeni, St. Spiru Haret, nr. 4, jud. Hunedoara.

Ne vedem la Straja!

Ne dorim copii fericiți, să îi ajutăm să ajungă adulți sănătoși!

Detalii organizatorice:

– O grupă de aproximativ 10 copii și adolescenți va fi supervizată de un instructor specialist.

– Transportul până la tabără și de la tabără este nevoie să fie organizat de către participanți.

– În prima zi de tabără este nevoie să prezentați adeverință medicală și aviz epidemiologic pentru intrarea în colectivitate a copiilor de la medicul de familie sau de la medicul școlii.

Lucruri necesare

Haine: tricouri, bluză cu fermoar, pantaloni scurți, șosete subțiri și șosete lungi care să țină glezna în drumeții, lenjerie intimă (mai multe schimburi), costum de baie, un trening, un pulover mai gros, șapcă sau pălărie, haină de ploaie cu glugă sau pelerină, pijama, pantof sport, bocanci sau adidași de munte cu talpă aderentă și șlapi.

Obiecte utile: batiste de hârtie, periuță de dinți, pastă de dinți, săpun/gel de duș, șampon, cremă de protecție solară, prosoape, unul de față, unul de corp și unul pentru piscină, un rucsac,  orice alte obiecte strict necesare copilului dvs (cutie de ochelari, cutie pt aparat dentar, etc), agrafe, prinzatoare de păr, un bidon pentru apă.

NOU! Excursie cu cortul lângă Refugiul Salvamont Buta, de 2 nopți. Cei pregătiți fizic merg în drumeție lungă la lacul Bucura și pe Vf Custura, iar cei mai puțin pregătiți merg în drumeții mai scurte. Pentru aceasta, 1 din 2 participanți au nevoie de cort și fiecare are nevoie de neopren/saltea și sac de dormit. De restul ne ocupăm noi.

*În această tabără putem spăla hainele la pensiuni.

Regulamentul taberei pe scurt și informații importante

Reguli importante și obligațiile participantului sunt enumerate în formularul de inscriere.

Cele mai importante reguli și sunt:

 1. Avansul plătit este nereturnabil, acesta reprezentând garanția participării la tabără.
 2. Lista lucrurilor necesare trebuie respectată.
 3. Medicamentele copiilor se predau la organizatorul taberei, iar tratamentul urmat se ia sub supravegherea unui instructor din tabără.
 4. Transportul până la tabără și de la tabără este asigurat de participanți.
 5. Comportamentul fiecărui participant trebuie să fie unul adecvat: să respecte programul de activități și de liniște, să aibă o igienă corespunzătoare, să nu folosească limbaj vulgar, să nu fie violent sub nicio formă.
 6. Participanții trebuie să predea toate mijloacele de comunicare și de tehnologie: telefon, laptop, tabletă, ceas inteligent ș.a. la instructorii taberei. Acestea pot fi folosite în intervalul orar 20:00-22:00.
 7. Participanții au parte de un tratament egal în tabără. Nu e nimeni favorizat în funcție de statutul social sau de alte criterii.
 8. Prezența părinților în taberele de sănătate este recomandată și opțională. Părinții nu vor interveni fizic sau telefonic în activitățile taberei fără acceptul echipei taberei și nu vor influența bunul mers al activităților.
 9. Scopul pentru care trimitem copiii în tabere este dezvoltarea autonomiei personale și implementarea de noi obiceiuri de viață sănătoase, iar distracția nu este un scop în sine, ci un rezultat. Trebuie să ne asumăm cu toții că pot fi momente în care dorul de familie, tristețea sau senzația de neputință vor fi prezente. Știi ca părinte că îl înscrii în tabără să își exerseze sistemul personal de autoreglare emoțională, șă rezolve situații și conflicte, fără să mai apeleze la relația complementară și codependentă de tine și cu tine. Ideea taberei este să îi ținem în permanență implicați în activități și să le creem contexte în care să socializeze și să lege prietenii.
 10. Nerespectarea regulamentului taberei, poate avea urmatoarele consecințe pentru participanți: mustrare verbală, confiscarea telefoanelor pe parcursul taberei, antrenamente suplimentare în pauzele de odihnă sau exmatricularea din tabără.
 11. Organziatorii își asumă faptul că vor pune pe primul plan siguranța fizică și emoțională a copiilor și că vor alege în fiecare tabără cele mai eficiente și distractive activități din gama largă expusă în descriere și în filmulețele de prezentare.

Filmul taberei de sănătate format din 3 episoade poate fi urmări pe canalul nostru de YouTube – Tabere Straja.

Avem zeci de apariții în Presa: VIDEO – Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali – Straja 2014 (Digi24)
Reportaj DIGI 24 2015
Reportaj Mondo TV 2016

 Aici găsiți mii de POZE din edițiile precedente: Click aici